1.5. Modulis 5 – Nuoseklus vadovas

Nuoseklaus vadovo tikslas – suteikti verslo patarėjamss/konsultantams, dirbantiems su socialinę atskirtį patiriančiais verslininkais, žinių, įžvalgų ir įgūdžių, kad jie galėtų praktiškai pritaikyti „Access Enterprise“ metodiką. 

„Access Enterprise“ metodas yra labai lankstus ir pragmatiškas: laikantis pagrindinių principų, jį galima pritaikyti beveik kiekvienoje aplinkoje, dirbant su kiekvienu besimokančiuoju, dirbant grupėmis arba santykiu „vienas su vienu.“

Šis modulis yra patalpintas partnerių bibliotekose-archyvuose projekto interneto svetainėje elektroniniu formatu ir yra naudojamas kaip savarankiškas vadovas.

Nuoseklaus vadovo skyriuje „Access Enterprise metodo pagrindiniai principai ir pagrindinės ypatybės“ yra apibūdinama „Access Enterprise“ metodo misija, yra paaiškinamas lankstus požiūris, terminai bendras (tarpusavio) koučingas/mentorystė, nurodomos metodu naudotis galinčios tikslinės grupės ir organizacijos bei pateikiami naudingi patarimai.

Norėdami suorganizuoti aukštos kokybės pilotinius mokymus, nuosekliai vykdykite šiuos 4 žingsnius:

1 žingsnis. Verslo patarėjų įdarbinimas

Įdarbinkite, mokykite ir palaikykite tinkamus verslo patarėjus, kurie supranta metodiką ir laikosi jos vertybių, turi tiesioginės patirties dirbant versle ir pasižymi keliomis efektyviems verslo mokymams vesti reikalingomis savybėmis, tokiomis kaip gebėjimas užmegzti patikimus santykius, struktūrinis požiūris, savimonė ir savęs vertinimas: palaikymas ir padrąsinimas, orientavimas.

2 žingsnis. Verslininkų įdarbinimas

Įdarbindami verslininkus ir panaudodami verslininko profilį, atlikite šiuos veiksmus (2 modulis):

  •  Visada prisiminkite, kad idėjos yra bendros.
  • Idėjos įgyvendinimas gali kelti baimę, tačiau svarbiausia – žengti pirmą žingsnį į priekį tam, kad įgyvendintumėte savo idėją.
  • Idėjos analizavimas yra svarbus parengiamasis žingsnis, tačiau viena didžiausių kliūčių, su kuriomis žmonės susiduria, yra pernelyg didelis noras analizuoti kiekvieną galimą problemą, su kuria gali tekti susidurti, ir bandyti ją išspręsti.
  • Noras dalintis, gauti grįžtamąjį ryšį ir mokytis iš kitų yra svarbiausi verslininko bruožai.
  • Užsidegimas ir entuziazmas, derantis su aiškiomis mintimis ir novatorišku požiūriu į darbą.

3 žingsnis. Susipažinimas su verslininko samprata ir verslininkų verslo idėjomis

Paskatinkite savo verslo patarėjus ir verslininkus dirbti kartu. Pirmasis verslo patarėjų ir verslininkų bendro darbo etapas – susipažinti su verslininko samprata (2 modulis), susieti ir įvertinti verslininkų savybes, patirtį, gebėjimus ir įgūdžius, taip pat – sužinoti apie verslininkų verslo idėjas ir motyvaciją jas kurti.

Vadovaukitės išsamiu idėjos tobulinimo aprašymu bei naudokitės instruktoriui padedančia priemone – idėjų profiliu.

4 žingsnis. „Access Enterprise“ Nuoseklus vadovas

„Access Enterprise“ modelio tikslas – palaikyti socialinę atskirtį patiriančius verslininkus nuo pat verslo įkūrimo pradžios – „aš turiu idėją“ etapo – iki galutinio tikslo  – „Aš pradėjau savo naują verslą“ etapo. 

„Access Enterprise“ modelį sudaro 13 etapų (žingsnių).

Toliau vadovaukitės išsamiu kiekvieno etapo aprašymu.


Paskutinį kartą keista: Penktadienis, 2021 balandžio 9, 22:23