5. Paramos metodai marginalizuotų grupių žmonėms

Siekiant padidinti marginalizuotos grupės žmonių motyvaciją mokytis ir padaryti mokymo kursus patogesnius ir patrauklesnius, į mokymosi modulius įtraukiami šie naujoviški mokymo metodai:

Koučingas. Vienas iš jūsų svarbiausių vaidmenų yra konsultuoti žmones, kad jie padarytų viską, ką gali. Tokiu būdu verslo patarėjas padeda jiems priimti geresnius sprendimus, išspręsti problemas, kurios juos stabdo, igyti naujų įgūdžių ir kitaip siekti karjeros. Koučingas suteikia potencialiam verslininkui galimybę realistiškai apibrėžti savo verslo tikslus, padeda žmonėms progresuoti ir veda juos kelionėje.

Koučingas paprastai yra struktūriškesnio pobūdžio, todėl jis planuojamas reguliariai. Koučingas paprastai neatliekamas tuo pagrindu, kad instruktorius turi turėti tiesioginės savo kliento formalaus profesinio vaidmens patirties, nebent koučingas yra konkretus, ir orientuotas į konkrečias vystymosi sritis / klausimus.  Darbotvarkė yra sudaroma siekiant konkrečių, neatidėliotinų tikslų.

Mentorystė - tai partnerystė, per kurią vienas asmuo (mentorius) dalijasi žiniomis, įgūdžiais, informacija ir perspektyva, kad paskatintų asmeninį ir profesinį kito (auklėtinio) augimą. Yra dviejų tipų mentorystė: pora ir grupė. Mentorystė taip pat gali turėti daug formų: pvz. tiesioginė, el. mentorystė ir  mišri. Mentoriai palaiko, drąsina ir atveria kelius auklėtiniams. Vykdydami socialinio verslumo mentorystę, mentoriai padeda auklėtiniams suvokti, ar asmuo galėtų pradėti verslą, ir padėti parengti tolesnių veiksmų asmeninį planą.

Mentorystė yra labai naudinga ir galinga priemonė, padedanti besimokantiesiems mokytis mokymosi procese, nes mentorius visada galėtų duoti gerų patarimų ir padidinti motyvaciją mokytis pagal savo asmeninius pasiekimus. Mentorystė yra gana populiari ir apskritai turi gerą įvaizdį.

Mentorius gali teikti pritaikytas verslo ir technines konsultacijas, padėti nustatyti ir pasiekti plataus užmojo tikslus, teikti rinkos informaciją ir palengvinti ryšius, skatinti dalijimąsi žiniomis ir bendradarbiavimą, padėti verslininkams nustatyti finansines galimybes ir jomis pasinaudoti. Verslininkai turėtų būti susieti su mentoriumi, su kuriuo jie galėtų užmegzti tvirtus darbinius santykius. Be individualios mentorystės, gali būti naudingas papildomas grupinis mokymas, kuris sustiprintų ir paremtų šias įvadines sąvokas. Svarbu, kad šis verslas, įgalinimas ir vadovavimo mokymai būtų paremti ir palaikomi laikui bėgant, kad būtų tikrai veiksmingi.

Verslo patarėjas turi puikius klausimus į  jūsų atsakymus; mentorius turi puikius atsakymus į jūsų klausimus.

Dažnai kuravimas ir instruktavimas yra naudojami pakaitomis verslo kontekste. Štai kodėl daugelyje organizacijų tikimasi, kad mentorius taip pat imsis instruktavimo pareigų.

Bendraamžių mentoriavimas/koučingas yra santykiai tarp žmonių, kurie yra toje pačioje karjeros stadijoje ar amžiuje, kai vienas asmuo turi daugiau patirties nei kitas tam tikroje srityje ir gali vadovauti, teikti paramą, taip pat perduoti žinias ir įgūdžius auklėtojų vaidmuo yra pritaikyti palengvinimo įgūdžius, kuriuos jie įgijo mokymų metu, organizuojant ir vedant bendraamžių mokymosi grupes vietoje su savo bendraamžiais ir grupės nariais.

Dalijimasis patirtimi yra galingas būdas sumažinti traumos poveikį ir kūrybiškai spręsti problemas. Palaikant bendraamžius nėra hierarchijos, visi dalyviai vertinami vienodai ir turi vienodas galimybes bendradarbiauti.


Paskutinį kartą keista: Penktadienis, 2021 balandžio 9, 22:28