Skaitiniai „Galimų kliūčių vienodam moterų dalyvavimui mokymo programose supratimas”

3.1 Kliūčių, ribojančių moterų galimybes dalyvauti perkvalifikavimo programose, siekiant įsidarbinti skaitmeniniame sektoriuje, supratimas

Yra daug įvairių kliūčių, ribojančių moterų galimybes dalyvauti perkvalifikavimo programose, siekiant įsidarbinti skaitmeniniame sektoriuje. Keletas pavyzdžių:

  1. Kultūra ir įsišakniję stereotipai. Tradicinės prielaidos apie moteris ir vyrus  sąlygoja šališkumą, kuris riboja moterų vienodą naudojimąsi informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis (IKT) ir jų dalyvavimą (skaitmeninėje) ekonomikoje platesne prasme. Jau nuo 1981m., kuomet IBM pristatė pirmąjį asmeninį kompiuterį, technologijos buvo siejamos su “vyrišku užsiėmimu”. Tai susiję su tuo, kad visuomenė dažnai sėkmę dirbant kompiuteriais ir domėjimąsi jais sieja su “vyrišku” užsiėmimu. Mokymo programos, švietėjų lūkesčiai ir kultūra dažnai išreiškia prielaidas, kad vyrai gabesni šioje srityje nei moterys.
  2. Moterys, dirbančios su aukštosiomis technologijomis susijusiose pramonės šakose, gali jaustis kaip pašalietės dažniau nei vyrai. Tai gali trukdyti jaustis reikalingoms ir apriboja galimybes daryti įtaką.
  3. Trūksta moterų, dirbančių skaitmeniniame sektoriuje pavyzdžių, kurie galėtų paskatinti kitas moteris ieškoti darbo skaitmeniniame darbo rinkos sektoriuje.
  4. Moterys patiria didesnius iššūkius derinant profesinį ir asmeninį gyvenimą.
  5. Technofobija: dėl moterų įgūdžių šioje srityje stokos, atsiranda nepasitikėjimas savimi. Šališkumas ir socialinės bei kultūrinės normos taip pat turi įtakos mažesniam moterų pasitikėjimui savimi ir motyvacijai dirbti šioje srityje.
  6. Internetinės patyčios ir priekabiavimas socialinėje erdvėje prisideda prie to, jog moterys jaučiasi nesaugios būdamos socialinės erdvės dėmesio centre. Bloga patirtis internete ir socialinėje erdvėje, gali turėti neigiamą įtaką daugumos jaunų merginų ir moterų gerovei, pasitikėjimui savimi, kitais bei psichologinei sveikatai ir fiziniam saugumui.
  7. Perkvalifikavimo programų prieinamumas už prieinamą kainą. Moterys dažnai susiduria su didesnėmis kliūtimis siekiant įgyti įgūdžių informacinių technologijų srityje -  kursai yra brangūs, o moterys uždirba mažiau. Taip pat joms trūksta informacijos apie nemokamus kursus. Moterys yra linkusios lavinti įgūdžius namuose, darbo aplinkoje ar bendruomenėje.
  8. Vietovė. Lyčių skirtumai paprastai yra didesni kaimo vietovėse, kur moterys yra labiau linkusios dirbti darbus susijusius su žemės ūkiu.
  9. Socialinis priėmimas šeimoje taip pat yra svarbus veiksnys, įtakojantis moterų ir mergaičių susidomėjimą skaitmenine veiklos sritimi bei siekimu įgyti išsilavinimą bei siekti profesinių galimybių technologijų srityje.
  10. Pasitikėjimas savimi turi didelę įtaką moterų motyvacijai ir tam, kaip jos geba įveikti sunkumus. Merginos dažnai mažiau pasitiki savo matematiniais gebėjimais negu vaikinai ir patiria daugiau streso bei nerimo šioje srityje netgi tada, kai jų pasiekimai yra tokie pat geri.


3.2 Kaip besimokančios moterys gali įveikti kliūtis, siekiant persikvalifikuoti darbui skaitmeniniame sektoriuje

Keturios pagrindinės poveikio sritys:

  • Įgalinti suaugusiųjų švietėjus tapti aktyviais pokyčių agentais;
  • Stiprinti moterų pasitikėjimą savimi;
  • Keisti nuostatas ir lūkesčius;
  • Užkirsti kelią diskriminacijai ir smurtui dėl lyties.

Priemonės, skirtos padėti moterims įveikti kliūtis, siekiant persikvalifikuoti darbui skaitmeniniame sektoriuje:

  1. Moterų pasitikėjimo savimi ir pozityvesnio požiūrio į IKT skatinimas. Vyriausybės, bendruomenės, švietėjai gali prisidėti keičiant požiūrį į moteris,  studijuojančias STEM (angl.) - gamtos mokslus, technologijas, inžineriją ir matematika ir dirbančias skaitmeniniame sektoriuje.
  2. Sektinų pavyzdžių propagavimas. Tai galima atlikti keliais būdais:

      • Pavyzdžiais gali tapti suaugusiųjų švietėjos, dirbančios šioje srityje,
      • Vykdyti kampanijas, siekiant keisti stereotipus ir  parodant sėkmingas moteris, dirbančias skaitmeninėje srityje,
      • Svarbu užtikrinti moterų matomumą susijusiuose renginiuose, ekspertų grupėse, švietimo srityse ir socialinėje erdvėje, kad atsirastų moterų lyderių ir sektinų pavyzdžių.  

  1. Tinklų kūrimas – sudaryti moterims galimybes bendradarbiauti naudojant technologijas.
  2. Mentorystė yra viena iš labiausiai paplitusių iniciatyvų pasaulyje. Mentorystė padeda sustiprinti žemesnį moterų pasitikėjimą savimi ir išplėsti jų turimą ryšių tinklą profesinėje srituyje. Mentorystė gali vykti mokymosi ar darbo aplinikoje.
  3. Skaitmeninio raštingumo didinikas supažindinant su technologijomis.
  4. Pieigos prie technologijų, tokių kaip kompiuteriai ar telefonai, taip pat interneto kavinės, mokymo kambariai, internetinės pamokos palengvinimas.
  5. Awareness of unconscious biases in order to raise awareness and help overcome a deep-reaching cultural and social stereotyping.
  6. Egzistuojančių nuostatų įsisąmoninimas, siekiant padėti įveikti kultūrinius ir socialinius stereotipus.
  7. Moterų pasitikėjimo savimi technologijų ir skaitmeninių inovacijų srityje, didinimas.
  8. Dalyvavimas individualiuose/grupiniuose kursuose, arba nuotolinių mokymų organizavimas moterims, gyvenančioms kaimo vietovėse.
  9. Sėkmingų moterų skaitmeniniame sektoriuje reklamavimas, kviečiant jas pasidalyti savo patirtimi siekiant karjeros.
  10. Kurti socialinių tinklų grotažymes, siekiant keisti stereotipus.


3.3 Persikvalifikavimo darbui skaitmeniniame sektoriuje nauda bei vienodo moterų dalyvavimo perkvalifikavimo ir mokymo programose, siekiant pradėti karjerą skaitmeniniame sektoriuje, stiprinimas

Skaitmeninė transformacija – nesustabdomas reiškinys. Šiais laikais, daugumoje ekonomikos sektorių (ne tik IKT) yra privaloma turėti skaitmeninių įgūdžių. Skaitmeninė revoliucija nulems kaip gyvensime ir dirbsime ateityje. Moterų dalyvavimas skaitmeninėje transformacijoje įtakos socialinius pokyčius.

Todėl yra būtina dalyvauti perkvalifikavimo programose tam, siekiant išlikti darbo rinkoje ir įgyti reikalingų įgūdžių. Dalyvavimas šioje programoje skatina savišvietą ir padeda tobulinti gebėjimus, tai naudinga ne tik moterims siekiant profesinės karjeros, bet ir asmeniniame gyvenime. Kvaifikacijos įgijimas suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Nepasiekus lygybės skaitmeniniame sektoriuje, prarasime daug talentų bei išteklių.

3.4 Moterų sėkmės istorijos skirtos motyvuoti besimokančias moteris siekti karjeros skaitmeniniame sektoriuje 

Svarbu įkvėpti moteris dalyvauti perkvalifikavimo programose darbui skaitmeniniame sektoriuje. Sėkmės istorijos - tam labai tinkama priemonė. Žemiau yra pateikti du pavyzdžiai ir nuorodos į daugiau ikvepiančių sėkmės istorijų.

  • Andra Jimenez Cisneros iš Peru gimė konservatyvioje šeimoje, kurioje visi šeimos ištekliai buvo skirti berniukų išsilavinimui. Kadangi Andrea negalėjo patekti į universitetą dėl finansinių sunkumų, ji dirbo ir pasiekė tai pati. Dabar ji yra ne tik doktorantė Londono Royal Holloway universitete, bet ir pradedanti savo karjerą informacijos ir ryšių technologijų srityje (ICT4D).
  • Afua Osei iš Ganos studijavo politikos mokslus kuomet suprato, jog ji nori padėti kitoms moterims renkantis karjeros kelią ir įsitraukė į bendruomenės darbą. Afua traukė technologijos dėl jų teikiamų galimybių kurti turinį, kuris peržengia visas nacionalines sienas ir leidžia jaustis bendruomenės dalimi, net jei fiziškai esate toli. Ji pradėjo dirbti mobiliųjų telefonų reklamos įmonėje ir kūrė joje verslo strategiją. Vėliau Afua Osei tapo viena iš „Ji veda Afriką” (angl. She leads Africa) steigėjų. Ši platforma yra skirta padėti jaunoms moterims pasirinkti tinkamą karjerą.

Istorijos apie moteris iš viso pasaulio ir ypač iš besivystančių šalių, turinčių ne tik didesnį lyčių atotrūkį, konservatyvesnį požiūrį į moteris skaitmeniniame sektoriuje, bet ir menkesnes galimybes gauti išsilavinimą bei įperkamus kompiuterius, telefonus ir pan. įkvepia ir turėtų paskatinti moteris išsikelti ir pasiekti savo tikslus.

Suaugusiųjų švietėjai – konsultantai gali panaudoti projekto „Go-Digital“ metu sukurtas sėkmės istorijas, motyvuodami besimokančias moteris. Šias sėkmės istorijas rasite čia: (https://godigital.lmlo.lt/success_stories.html?lang=en).

Įdomios gyvenimo istorijos moterų, pakeitusių karjerą ir dirbančių  skaitmeniniame  sektoriuje, iššūkiai, su kuriais jos susidūrė, ir pasiekti rezultatai palieka įspūdį ir padrąsina kitas moteris. Naudodami šias istorijas konsultavimo procese, suaugusiųjų švietėjai gali naudoti klausimus, skirtus savirefleksijai, kurie yra naudingi skatinant moteris (persi)kvalifikuotis darbui skaitmeniniame sektoriuje.

Taip pat yra svarbu ieškoti moterų, pakeitusių savo karjerą į skaitmeninį sektorių, pavyzdžių, o jų sėkmės istorijas panaudoti kaip pavyzdį motyvuojant besimokančiąsias.

Nuorodos savišvietai