Skaitiniai „Besimokančių moterų poreikių ir norų analizė”

1.1 Besimokančių moterų poreikių ir norų analizės svarba konsultavimo proceso metu: tvirta motyvacija – pagrindinis kelias į sėkmę

 

Yra daug elementų, kurie turi įtakos konsultavimo proceso efektyvumui. Suaugusiųjų švietėjai-konsultantai dažnai būna sugalvoję savo konsultavimo metodus ir idėjas. Vis dėlto, jie turėtų nepamiršti, kad kiekviena besimokanti moteris turi skirtingų poreikių. Todėl kiekvieno konsultavimo proceso pradžioje suaugusiųjų švietėjas-konsultantas turėtų išsiaiškinti, kokia yra jo konsultuojama besimokančioji ir kokie yra jos poreikiai. Šiame etape labai svarbu gebėti išanalizuoti besimokančių moterų poreikius ir norus.

Labai svarbu žinoti, kokia yra moters, norinčios persikvalifikuoti ir patekti į skaitmeninės rinkos sektorių, motyvacija. Motyvacija yra pagrindinis sėkmę lemiantus veiksnys, kuris suteikia daug informacijos apie asmenį, jo situaciją, norus, poreikius ir problemas bei pateikia pasiūlymus suaugusiųjų švietėjui-konsultantui, kuriais vadovaudamasis jis gali vykdyti konsultavimo procesą. Yra 2 motyvacijos rūšys: vidinė motyvacija, kurią lemia noras ir (arba) poreikis tobulėti norint jaustis patenkintam/-ai, ir išorinė motyvacija, kurią lemia koks nors išorinis veiksnys (pvz. norėdami gauti didesnį uždarbį, kartais žmonės yra priversti imtis konkrečių veiksmų). Motyvacija daro įtaką proceso eigai, nepriklausomai nuo to, ar tai būtų pareiga, ar malonumas. Taip pat yra ir tam tikras ryšys tarp motyvacijos ir mokymosi proceso – kuo didesnė besimokančiosios motyvacija, tuo didesnis yra jos įsitraukimas į procesą.



Nuorodos savišvietai

1.2  Būdai, kurie padės sužinoti besimokančių moterų poreikius

Yra keletas būdų, kaip galima sužinoti besimokančios moters poreikius. Įprastas sprendimo būdas – prieš pradedant vesti mokymo kursus, atlikti įgūdžių nustatymo testą. Šie testai yra geras metodas, tačiau labai dažnai jie neatskleidžia viso poreikių vaizdo: jie neparodo, ko besimokančios moterys iš tikrųjų nori. Atsižvelgiant į individualius besimokančiosios poreikius, įskaitant jos lūkesčius ir norus, o taip pat – į trūkstamus besimokančios moters įgūdžius, kursas tampa efektyvesnis ir labiau orientuotas į besimokančiąją. Todėl verta papildyti žinių ir įgūdžių testą, įtraukiant poreikių analizės klausimyną. Norint sukurti tinkamą kurso turinį ir pasirinkti tinkamą kurso techniką, labai svarbu suprasti, kokios priemonės skatina besimokančiąją ir daro jai įtaką. Ugdymo poreikių analizės kūrimas gali užtrukti, tačiau ją atlikti tikrai verta.

1.3  Kaip atlikti poreikių analizę ir į ką atkreipti dėmesį?

Labai svarbu atkreipti dėmesį į besimokančiąją – į jos poreikius ir norus. Išsiaiškinti besimokančios moters siekius nėra sunku: svarbu naudoti tinkamai parengtą besimokančiosios poreikių analizę, kuri yra atspirties taškas. Ši priemonė padeda geriau pažinti besimokančiąją, todėl pasiekti jai svarbių tikslų turėtų būti lengviau.

Besimokančiosios ugdymo poreikių analizę reikėtų atlikti taip: pirmiausia reikia išsiaiškinti, kokios informacijos jums, kaip suaugusiųjų švietėjui-konsultantui, reikia. Ką norite sužinoti apie savo konsultuojamas besimokančias moteris? Kad būtų lengviau, sudarykite visų sričių, kurias turite suprasti, sąrašą. Po to turėtumėte pereiti prie pagrindinių duomenų apie asmenį rinkimo. Ši informacija yra susijusi su laiku, kurį besimokančioji gali skirti mokymuisi po darbo; mokymosi būdais, kurie besimokančiajai patinka ir nepatinka; besimokančiosios lūkesčiais dėl kurso; taip pat svarbu nustatyti besimokančiajai svarbius tikslus. Klausimynas turėtų būti kuo įvairesnis. Tai reiškia, jog jame turėtų būti ir uždarų, ir atvirų klausimų. Tai padės susidaryti aiškesnį vaizdą apie besimokančiosios žinias. Dar vienas įdomus sprendimas – užduoti besimokančiajai tokius klausimus kaip: „Kiek sutinkate su pateiktais atsakymais pagal skalę nuo 1 iki 5?“.  Šie klausimai skirti požiūriui įvertinti.

Besimokančios moters poreikių analizė bei besimokančiosios supratimo ir pažinimo procesas, kurį atlieka suaugusiųjų švietėjas-konsultantas, suteikia galimybę besimokančiajai nuo pat pradžių suprasti, kad ji pati gali daryti įtaką mokymosi procesui. Tai suteikia besimokančiai moteriai daugiau motyvacijos imtis veiksmų, ji pradeda tikėti savo sėkme. Taip pat svarbus ir pasitikėjimo, grindžiamo žiniomis ir supratimu, klausimas.

1.4.  Gebėjimas užduoti tinkamus klausimus

Tam, kad suaugusiųjų švietėjas-konsultantas galėtų efektyviai bendrauti su besimokančiąja ir suprasti ją bei jos poreikius, svarbu užduoti klausimus – suaugusiųjų švietėjai-konsultantai turėtų mokėti užduoti klausimus, nes tik tinkamai suformuluotas klausimas padės suprasti besimokančiosios tikslus ir lūkesčius.  

Pirmas žingsnis – užduoti besimokančiajai atvirus klausimus. Tokie klausimai padeda besimokančiai moteriai atsiverti, nes skatina išsamesnį atsakymą. Atviri klausimai paskatins besimokančiąją susimąstyti ir pateikti suaugusiųjų švietėjui-konsultantui išsamesnį atsakymą. Pavyzdžiui, užuot uždavęs tokius klausimus kaip: „Ar jums patinka ši situacija ir dabartinis gyvenimo etapas?“, suaugusiųjų švietėjas-konsultantas turėtų nebijoti paklausti: „Kas jums patinka jūsų gyvenime?“ ir „Kas jums nepatinka jūsų gyvenime?“.  Norėdama pateikti atsakymą į tokį klausimą, besimokanti moteris turės sugalvoti, kaip trumpai atsakyti į klausimą ir negalės į jį atsakyti vienu žodžiu, pavyzdžiui, „Taip“ arba „Ne“. Tokie klausimai yra naudingi suaugusiųjų švietėjui-konsultantui, nes jie suteikia daugiau galimybių pažinti besimokančiąją. 

Be to, klausimai, kuriuos užduoda suaugusiųjų švietėjas-konsultantas, turi būti efektyvūs, nes visas dėmesys užsiėmimo metu priklauso besimokančiajai; suaugusiųjų švietėjas-konsultantas turėtų užduoti tokius klausimus, kurie skatintų besimokančią moterį kalbėti. Suaugusiųjų švietėjas-konsultantas turėtų užduoti klausimus, kurie skatina alternatyvų mąstymą; išnagrinėti galimybes; įtraukti skirtingus požiūrius; analizuoti mintis ir jausmus. Šie klausimai padės suaugusiųjų švietėjui-konsultantui geriau pažinti besimokančiąją. Klausimai galėtų būti tokie: Kokių tikslų norėtumėte pasiekti per šį užsiėmimą? Ar galite papasakoti apie savo patirtį? Ko norėtumėte? Ar galite papasakoti apie savo problemą? Ar galite paaiškinti...?

Dar vienas naudingas metodas – užduoti klausimus, kurie skatina susimąstyti. Tai reiškia, jog suaugusiųjų švietėjas-konsultantas stengiasi, kad jo užduodami klausimai atspindėtų besimokančiosios žodžius ir nuomonę. Pavyzdžiui: „Sakote, kad nerimaujate dėl pokyčių. Papasakokite apie tai daugiau...“. Toks klausimas ne tik skatina besimokančią moterį kalbėti, bet ir parodo, kad suaugusiųjų švietėjas-konsultantas atidžiai klausosi kiekvieno besimokančiosios žodžio. Toks metodas padeda sukurti pasitikėjimu pagrįstą atmosferą. Vis dėlto, suaugusiųjų švietėjas-konsultantas turėtų nepamiršti skirti besimokančiajai pakankamai laiko, kuris yra reikalingas apmąstymams.

 


Nuorodos savišvietai