Teorinis pagrindas

Suaugusiųjų švietėjo-konsultanto kompetencija „Mokymosi ir jo siekiamų rezultatų moderavimas“ yra gebėjimas veikti kaip pagalbininkui ir organizatoriui, teikiant išteklius ir paramą besimokantiesiems.

Ši kompetencija grindžiama pagrindinių sėkmingo mokymosi aspektų žiniomis, kai suaugusiųjų švietėjas-konsultantas teikia paramą besimokančioms moterims ir padeda joms formuluoti savo mokymosi tikslus ir pasiekimus (ICF Competencies Facilitating Learning and Result). Tinkamų motyvacijos metodų, skatinančių besimokančiąsias mokytis, žinojimas (Wilcox, 2008) apima supratimą, kaip moderuoti mokymąsi, o tai turės didelę įtaką besimokančioms moterims kuriant sėkmingus mokymosi rezultatus. Žinios apie įvairius mokymosi stilius (Reid, 2005) apima supratimą apie būtinybę siūlyti skirtingus mokymosi metodus, atsižvelgiant į besimokančių moterų gebėjimus mokytis.

Veiksmingo moderavimo išmanymas naudojant vaidmens modelio (What is role modelling?) ir gerosios praktikos pavyzdžius (Best Practices) apima supratimą apie šių metodų svarbą ir gebėjimą juos taikyti moderavimo proceso metu.

Veiksmų plano (The Easy Guide to Developing an Effective Action Plan) rengimo suvokimas apima supratimą, kaip svarbu teikti paramą besimokančioms moterims kuriant veiksmų planus siekiant įsidarbinti skaitmeniniame sektoriuje.

Siekiant tobulinti ir ugdyti suaugusiųjų švietėjo-konsultanto kompetenciją „Mokymosi ir jo siekiamų rezultatų moderavimas mokymosi kurso metu bus ugdomi šie pagrindiniai įgūdžiai:

  • Pagrindinių sėkmingo mokymosi aspektų supratimas
  • Tinkamų motyvacijos metodų taikymas, skatinant moteris mokytis
  • Skirtingų mokymosi metodų naudojimas atsižvelgiant į besimokančios moters gebėjimus mokytis
  • Veiksmingas moderavimas naudojant vaidmens modelius ir gerosios praktikos pavyzdžius
  • Gebėjimas skatinti besimokančiąsias parengti veiksmų planus, kad būtų pasiekti norimi rezultatai.