Skaitiniai „Gebėjimas skatinti besimokant parengti veiksmų planus, kad būtų pasiekti norimi rezultatai”

5.1 Veiksmų plano sudarymo svarba

Veiksmų planas – tai detalus planas su konkrečiais veiksmais, kurių reikia norint pasiekti norimus rezultatus. Veiksmų planas paprastai apima žingsnius, etapus ir pažangos priemones, taip pat pareigas, konkrečias užduotis ir laiko grafiką. Svarbu skatinti besimokančias moteris sudaryti savo individualų veiksmų planą, kad įgytų reikiamų IT įgūdžių ir įsitrauktų į skaitmeninį sektorių. Veiksmų planas yra labai svarbus siekiant tikslų, nes jis padės besimokantiesiems išlikti motyvuotiems ir užtikrinti, kad jie per laiką pasiektų savo tikslus. Besimokantieji turėtų aiškiai suprasti, kad veiksmų planas padės stebėti pažangą. Jie turės konkrečią pradžios ir pabaigos datą ir apytiksliai žinos, kiek užtruks kiekvienas veiksmas. Tai gali padėti sekti kad būtų neviršytas biudžetas ir, jei reikia, koreguoti laiką ar išteklius.


5.2 Kaip parengti veiksmų planą

Kai besimokantieji žino apie veiksmų plano svarbą ir vaidmenį asmeniniam tobulėjimui, laikas pradėti rengti veiksmų planą pagal švietėjo-konsultanto pasiūlytą formatą. Penki pagrindiniai žingsniai, kurių turėtumėte laikytis kurdami veiksmų planą:

                1. Nustatyti tikslus.
                2. Sukurti veiksmų planą.
                3. Išdėlioti veiksmus laike (grafikas).
                4. Paskirkite išteklius.
                5. Stebėkite pažangą.

1.  Vienas iš labiausiai šiomis dienomis paplitusių tikslų kriterijų apibrėžimų vadinamas „SMART“. Pagal šį apibrėžimą, tikslas turėtų būti:

  • Konkretus (Specific) – aiškiai suformuluotas, pavyzdžiui, užuot sakę, kad norite įsidarbinti skaitmeniniame sektoriuje, galite nustatyti tikslą gauti IT įgūdžių kurso baigimo pažymėjimą.
  • Išmatuojamas (Measurable) – kiekybiškai arba vertinant progresą – turite nuspręsti, kaip įvertinsite, kad jau pasiekėte savo tikslą: kokie rodikliai, faktai, įgijimai, įvykiai ar pasiekimai jūsų gyvenime reikš, kad išsikeltas tikslas pasiektas. Pavyzdžiui, jei jūsų tikslas yra gauti sertifikatą, pabandykite sudaryti savaitės ar mėnesio ataskaitas, kad galėtumėte stebėti savo pažangą mokymo kurso metu.
  • Pasiekiamas (Achievable) – tikslas privalo būti pasiekiamas, atsižvelgiant į turimus ir galimai pasiekiamus išteklius, įskaitant ir kompetencijas.
  • Aktualus (Relevant) – tikslas turi jus dominti ir būti jums vienaip ar kitaip vertingas. Pavyzdžiui, jei norite įgyti būtinų IT įgūdžių, užsibrėžti tikslą baigti kai kuriuos skirtingus mokymo kursus gali būti netinkamas.
  • Apribotas laike (Time-bounded) – turėti tikslią datą, kada norimas rezultatas gali būti pasiektas ir geriau, kad ta data būtų kuo greičiau. Taip pat, neapribokite savęs užsibrėždami pasiekti tikslą per 1 mėnesį, geriau nusistatykite tai įgyvendinti „per 1 mėnesį arba greičiau“. Turėtumėte nustatyti konkretų terminą savo tikslui pasiekti, pvz., baigti mokymo kursą per ateinančius 6 mėnesius.

2. Toliau sukurkite užduočių, kurias turite atlikti, kad pasiektumėte tikslą, sąrašą. Šis procesas apima jūsų pagrindinio tikslo padalijimą į mažesnius. Įsitikinkite, kad užduotys yra pasiekiamos ir susiję su jūsų tikslu. Pavyzdžiui, jei norite įgyti tam tikrų įgūdžių, kad galėtumėte dirbti skaitmeniniame sektoriuje, jums gali tekti atlikti daugybę užduočių, kad pasiektumėte savo tikslą, pavyzdžiui, išmokti naujų IT įgūdžių. Naujų IT įgūdžių mokymasis yra viena užduotis, kurią greičiausiai reikės suskaidyti į dar mažesnes, tiksliai apibrėžtas. Aiškiai aprašykite kiekvieną užduotį, kad sukurtumėte planą, kuris nuves jus į galutinį tikslą.

3. Be pagrindinio tikslo termino, taip pat turėtumėte nustatyti kiekvienos užduoties įvykdymo terminą. Labai svarbu sukurti laiko grafiką (apskaitą), kurį galėtumėte pagrįstai sekti, kad galėtumėte nuosekliai siekti savo tikslo. Įvertinkite reikalavimus ir apsvarstykite, kiek laiko reikia suplanuoti kiekvieną sąrašo (užduoties) elementą. Pavyzdžiui, jūs norite baigti IT mokymo kursą per ateinančius 3 mėnesius.

4. Kitas žingsnis – paskirti išteklius, tokius kaip pinigai (kurso kaina), žiniatinklio ar „YouTube“ nuorodos, kur rasite reikiamą mokymo medžiagą, įrangą (pvz., internetinę kamerą, kad galėtumėte dalyvauti internetiniuose užsiėmimuose).

5. Ir paskutinis – apibūdinti, kaip ketinate stebėti savo pažangą vykdydami veiksmų planą. Tai gali būti tam tikri etapai susisiekti su savo konsultantu dėl ataskaitos arba su juo susitikti

5.3  Encouraging the female learners to search for the open educational resources

Source: https://favpng.com/The adult-educator coach should encourage the female learners to search for the different open educational resources (OER) and paid courses in the digital sector, which could be included in their Action Plans to improve digital skills, necessary to achieve the results.

Open educational resources are materials for teaching or learning that are either in the public domain or have been released under a license that allows them to be freely used, changed, or shared with others. OER may include everything from a single video or lesson plan to an online course or curriculum and also include the software platforms needed to create, change, and share the materials.

One of the outcomes of the Godigital project is the set of OERs “Why re-qualification for employment in the digital sector is important for me?”. It targets disadvantaged women and consists of four OERs (https://godigital.lmlo.lt/oers.html):

The adult-educator coach is able to refer to these resources and encourage the female learners to use them.

5.4  Skatinti besimokančias moteris ieškoti atvirų švietimo išteklių 

Kaip konsultantas galite padėti besimokančioms moterims rengti veiksmų planą, kaip įsidarbinti skaitmeniniame sektoriuje. Pavyzdžiui, besimokantieji gali pasinaudoti Go-Digital projekto rėmuose parengtu veiksmų planu „Mano tolimesni žingsniai į įsidarbinimą skaitmeniniame sektoriuje“ (žr. https://godigital.lmlo.lt/oers.html) ir jį koreguoti pagal asmeninius poreikius. Kita galimybė, pavyzdžiui, naudoti paprastą toliau siūlomo veiksmų plano šabloną ir jį užpildyti kartu su besimokančiaisiais.

VEIKSMŲ PLANAS ruošinys

Problema:

Tikslas:

Veiksmų planas:

  • Veiksmai (žingsniai, kurių planuojate imtis, kad pasiektumėte savo tikslus)
  • Laiko juosta (kiekvieno žingsnio terminas)
  • Ištekliai (ištekliai (finansiniai, socialiniai), kuriuos turite skirti kiekvienam žingsniui)
  • Galimos kliūtys (veiksniai, kurie gali trukdyti užbaigti kiekvieną žingsnį)
  • Rezultatas (norimas rezultatas kiekvienam žingsniui)

Sėkmės įrodymas:

Stebėjimo ir vertinimo procesas:

Be to, tai gali būti šablonai, paruošti kaip Word failai. Būtų gerai pateikti keletą veiksmų plano pavyzdžių, kad įkvėptumėte besimokančias moteris sukurti panašų planą. Jei konsultantas dirba su grupe, besimokantieji grupėje gali pasidalinti savo veiksmų planais, aptarti tikslus, laiko grafiką ir pan. Pavyzdys yra pateiktas projekto GoDigital svetainėje - https://godigital.lmlo.lt/uploads/Go-digital%20-planLT.pdf.



Nuorodos savišvietai

https://www.edweek.org/teaching-learning/open-educational-resources-oer-overview-and-definition/2017/04
https://www.lifehack.org/896199/what-is-an-action-plan