Teorinis pagrindas

Suaugusiųjų švietėjo-konsultanto kompetencija „Etikos principų ir profesinių standartų laikymasis konsultuojant besimokančias moteris“ yra gebėjimas suvokti ir išmanyti etikos principus bei konsultavimo standartus. Suaugusiųjų švietėjas-konsultantas, gebėdamas suvokti konsultavimo standartus ir etikos principus, padės atskleisti pagrindinius šios profesijos aspektus ir tokiu būdu padės sukurti efektyvias priemones ir metodus. Be to, etikos principų ir profesinių standartų išmanymas yra pirmasis pagrindinis žingsnis, ugdantis pasitikėjimą tarp suaugusiųjų švietėjo-konsultanto ir suaugusių besimokančių moterų. Ši kompetencija suteikia besimokančioms moterims daugiau aiškumo ir padeda joms jaustis saugiai.

Kompetencija yra pagrįsta etikos principų ir profesinių standartų išmanymu bei taikymu konsultuojant besimokančias moteris. Šios kompetencijos ugdymo procesas taip pat yra grindžiamas tinkamu konsultavimo technikų ir metodų išmanymu bei taikymu dirbant su besimokančiomis moterimis. Šis procesas bus įgyvendintas taikant tiek teorinį, tiek praktinį mokymosi metodus. Etikos principų išmanymas taip pat apima ir ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) išmanymą bei jo taikymą konsultavimo situacijose. Profesinių standartų, taikomų konsultuojant besimokančias moteris, išmanymas ir įgyvendinimas taip pat yra grindžiamas daugiakultūriškumo principo – pagrindinio principo siekiant suprasti ir gerbti kultūrinę įvairovę bei besimokančių moterų kilmę – ugdymu.

Siekiant tobulinti ir ugdyti suaugusiųjų švietėjo-konsultanto kompetenciją „Etikos principų ir profesinių standartų laikymasis konsultuojant besimokančias moteris“, mokymo kursų metu bus ugdomi šie pagrindiniai įgūdžiai:

  • Tinkamų etikos principų besimokančių moterų konsultavimo procese taikymas
  • Profesionalių konsultavimo proceso standartų supratimas
  • Tinkamų konsultavimo technikų ir metodų dirbant su besimokančiomis moterimis taikymas.
  • ES bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) išmanymas.
  • Pagarba kultūrinei įvairovei.