Atvejo analizių panaudojimas “Access Enterprise” ir “Atvejo analizės kūrimo” mokymuose

Atvejo analizė yra rašytinis arba įrašytas gerosios patirties pavyzdys, susijęs su jūsų ar kito verslo patarėjo teikiama parama. Tai pavyzdys kaip verslininkas pasiekė tam tikrą mokymosi tikslą arba tiesiog sėkmės istorija. Tai gali būti padaryta iš paprasto rašytinio pasakojimo, balso įrašo ar net trumpo filmo.

Visų pirma, atvejo analizes galima sisteminti pagal kiekvieną skyrių ar mokymo modulį, tačiau turėtumėte pradėti matyti temas, atsirandančias renkant jūsų atvejus. Galite paprašyti savo kolegų pasidalinti su jumis savo pastabomis, kaip jie elgėsi su konkrečiu verslininku, ir panaudoti šį pavyzdį kaip atvejo analizę. Jūs suprasite, kad yra keletas įprastų atvejų. Pradėję pastebėti bendrumus, galbūt norėsite sukurti savo atvejų grupės santrauką, į kurią būtų įtraukta tema, galimos atvejo apybrėžos, argumentai ir kiti klientai, turintys šią temą. Taip sukursite temos pavyzdžių knygą.

 Verslo patarėjo pavyzdžių rinkinio (atvejų knygos) parengimas užima daug laiko, tačiau gali būti labai naudingas ir gali patenkinti jūsų poreikį sekti jūsų kasdienį darbą, palaikyti verslo patarėjo sesijas ir padėti įkvėpti verslininkus ar padėti jiems įveikti problemas.  Kaip sako Myron Moskovitz –  „Auksinių vartų“ universiteto, SF Teisės profesorius: „Parašykite atvejų knygą, kad patenkintumėte poreikį: savo. Taip atliksite geriausią darbą, nes į tai įdėsite savo širdies. “

 Jūsų pačių atvejų knyga, kaip ir ši Bylų knyga, gali tapti savarankiško mokymosi ir mokymo programų palaikymo priemone (kaip jūsų karjeros raida), ja galima pasidalyti su kolegomis ir pagyvinti diskusijas.

 

1. Atvejo metodas

Atvejo metodas pirmiausia naudojamas ugdant savarankiško mokymosi, kritinio mąstymo, problemų nustatymo ir sprendimų priėmimo įgūdžius. Jūsų pavyzdžių knyga taps ne tik išspręstų ar iškilusių klausimų, bet ir informacijos apie skirtingus verslus ir komercinius sektorius bei verslininkus iš skirtingų atskirtų grupių verslininkų žiniomis. Taip pat galite parašyti pastebėjimus apie įvairius verslo plėtros aspektus ir bendrąsias problemas, susijusias su tam tikromis marginalinėmis grupėmis.

2. Atvejo analizės kūrimas

Atvejo analizė nepalankioje padėtyje esančių asmenų verslo paramos srityje suteikia asmeninę asmens istoriją ir informaciją apie vieną ar daugiau spręstinų problemų. Atvejų analizė turi būti trumpa (ne daugiau kaip du puslapiai) ir apimti aprašomąją pagrindinę informaciją, svarbią šiam klausimui. Atvejai gali būti suskirstyti į skirtingus skyrius, atsižvelgiant į šalį ar pagrindinius klausimus, susijusius su konsultavimo sesijomis, ir gali būti susieti su spalva. Kai kurios pagrindinės temos gali būti, pavyzdžiui, verslo tipas, rinkodara arba konkrečių klausimų, tokių kaip asmeninės ir socialinės problemos, įveikimas, įskaitant asmenines aplinkybes, kultūros klausimus ir sveikatą

3. Jūsų atvejo analizės rašymas

Siūlomas atvejo analizės šablonas ir sėkmės istorijos klausimynas yra naudingos priemonės, kurių reikia nepamiršti nuo pat jūsų įmonės sesijų pradžios su savo naujaisiais verslininkais arba rinkti informaciją apie reikšmingus atvejus, su kuriais teko susidurti. Atvejo rašymas apima šiuos veiksmus:

1 ŽINGSNIS: atvejo naudojimas ir integravimas (atsižvelgiant į jūsų poreikius) paprastai atitinka šiuos principus:

Dalykas / tema / dimensijos;
Atvejo turinys:
  • Nustatymas: kur, kada, kodėl
  • pagrindinis dalyvis/kiti dalyviai
  • problemos/interesai
  • apribojimai/galimybės
  • sprendimai/veiksmas

Tai, ką reikia atsiminti:

Atvejo pristatymas turėtų būti kuo paprastesnis ir pateikiamas pasakojamąja forma. Žemiau mes siūlome šabloną kaip sukurti savo atvejo analizę. Kai rėngėme šį šabloną, mus įkvėpė tarptautinio įrašų valdymo fondo parengtas „Atvejo analizės rašymas: vadovas“ ir pritaikėme jį „Access Enterprise“.

Kai atvejo analizė naudojama mokymui, ji dažnai papildoma mokymo užrašų rinkiniu, skirtu padėti verslo patarėjui palengvinti diskusiją, klausimais, kurie gali kilti dėl atvejo, ir profesiniais ar teoriniais dalykais, kurie gali būti iškelti diskusijoje.

4. Atvejo analizės šablonas

 

DETALĖS

 

 

APRAŠYMAS

Vardas

Kliento vardas

 

Pagrindiniai klausimai

Šis skyrius bus sudarytas iš raktinių žodžių, kad būtų galima nedelsiant nustatyti byloje esančias problemas.

Mokymosi tikslai

Šiame skyriuje galėtų būti įgyta patirtis iš atvejo, kad būtų galima lengvai nustatyti įgyvendintas priemones / sprendimus / nutarimus

Įvadas

Įvade nustatoma problema ir nurodomos situacijos ribos.

  Turėtumėte atsakyti į kai kuriuos arba visus šiuos klausimus:

 - Kada ir kur įvyko tokia situacija?

- Kas yra pagrindiniai veikėjai šioje situacijoje?

 Apžvalga / analizė

Apžvalgoje / analizėje pateikiamas situacijos scenarijus ir pateikiama daugiau informacijos. Pasakojimas pateikiamas chronologine tvarka, be išankstinio nusistatymo.  Kadangi atvejo analizės bus naudojamos kaip mokymo priemonės tiek verslo konsultantams, tiek verslininkams, ši problema nėra tiesiogiai suplanuota – pasakojime gali būti papildomos informacijos, įskaitant „raudonąsias silkes“, kurias praktikantas turi apsvarstyti ieškodamas pagrindinių klausimų. Svarbu nenaudoti kalbos, kuri kažkaip galėtų  nukreipti pristatymą, pvz., „deja“ ar „jis padarė klaidą rašydamas y“. Praktikantui turi būti palikta galimybė savarankiškai įvertinti visus situacijos aspektus. Apžvalga turėtų parodyti atvejį iki dabar, nebūtinai pateikiant informacijos apie iš tikrųjų priimtus sprendimus ar atliktus veiksmus. Ta informacija paprastai įtraukiama į būklės ataskaitą

 Turėtumėte atsakyti į kai kuriuos arba visus šiuos klausimus:

 - Koks yra situacijos fonas?

- Kurioje šalyje (šalyse) yra nustatyta situacija?

- Kas yra žmonės, įsitraukę į šį scenarijų?

- Kokia yra pagrindinė politika, susijusi su šiuo klausimu?

- Ar įmanoma nustatyti, kurie profesiniai, kultūriniai ar teoriniai klausimai kyla iš situacijos?

-  Ar galite pridėti bet kokią grafinę ar vaizdinę pagalbą, tokią kaip biudžetas, organizacinė schema ar techninės specifikacijos?

 Ar galite pridėti kokių nors nukreipiančių temų, kad besimokantieji ugdytųsi savo įgūdžius nustatant svarbiausius atvejo aspektus? 

Būklės ataskaita

Būsenos ataskaitoje aprašomi dalyvaujančių žmonių veiksmai šiuo klausimu. Būsenos ataskaitoje pateikiama iki šiol buvusi padėtis, tačiau nesiūlomas problemos sprendimas. Studentai bus paprašyti nustatyti galimas galimybes analizuojant atvejo analizę.

 Turėtumėte atsakyti į kai kuriuos arba visus šiuos klausimus:

 -     Ką iki šiol veikė įsitraukę žmonės?

 -     Ar kol kas nėra laiko ar vietos apribojimų?

Kokias galimybes mato dalyvaujantys žmonės?

Pastabos ir refleksijos