1.3. Modulis 3 – Idėjos įgyvendinimas realiame gyvenime


Šiame modulyje pagrindinis dėmesys skiriamas bendrųjų gebėjimų ugdymui ir verslo patarėjų mokymui palaikyti idėją turinčius verslininkus ir padėti šiems žmonėms sužinoti, kokia yra jų verslo realybė.

Šiame modulyje yra nagrinėjamos keturios temos:

  • Elgesys nesėkmės atveju;
  • Konfliktinės situacijos;
  • Kolegų istorijos;
  • Naudojimasis praeities patirtimi siekiant plėtoti idėją

Elgesys nesėkmės atveju

Naudokitės internete pateikta medžiaga apie šią temą: „Griūvančių verslo patarėjo ir (potencialaus) verslininko santykių atvejis.“ Šios temos tikslas – nustatyti ir atpažinti dažniausiai pasitaikančias po nesėkmės užplūdusias emocijas, suprasti, kaip elgtis nesėkmės atveju, gebėti atlikti pagrindinius žingsnius, kuriuos reikia žengti norint atsigauti po nesėkmės bei suprasti, kokie bendri veiksniai lemia, jog santykiai tarp verslininko ir verslo konsultanto gali pradėti griūti.

Naudokite „PowerPoint“ pristatymą temai „Elgesys nesėkmės atveju“ tiesioginių užsiėmimų metu, kai yra pateikiamos keturios temos: „Kas yra nesėkmė ir nesėkmės baimė“, „Mokymasis iš nesėkmės“, „Svarbūs žingsniai, reikalingi norint atsigauti po nesėkmės“ ir „Elgesys griūvančių santykių atveju.“

Yra parengtos priemonės trims temoms:

  • Naudokite šabloną temai „Asmenybė, gebėjimai ir interesai,“ kad atliktumėte savianalizę, ir atrinkite tuos aspektus, kurie yra susiję su verslininko/-ės asmenybe, jo/-s gebėjimais ir interesais bei užsirašykite jį/-ą dominančias verslo sritis. Žinant savo gabumus ir gebant atpažinti savo verslo interesus, verslininkui/-ei gali būti lengviau kritiškai analizuoti save. Be to, žinant šią informaciją, verslininkui/-ei gali būti lengviau suprasti, kad nesėkmė nebūtinai yra susijusi su jo/-s asmeniniais gebėjimais, lengviau sau tai priminti ir vėl susigrąžinti motyvaciją.
  • Naudokite šabloną temai „Lūkesčiai ir baimės“, kuriuo naudodamasis/-i verslininkas/-ė turi parašyti savo lūkesčius ir baimes, susijusius su verslo projektu. Padėkite verslininkams atskirti baimes pagal tokius aspektus kaip finansinis saugumas, gebėjimas finansuoti įmonę, asmeniniai sugebėjimai, idealo potencialas, įmonės sugebėjimas vykdyti veiklą, grėsmės socialiniam vertinimui bei alternatyvios išlaidos.
  • Naudokite „Nenumatytų veiksnių medžio“ šablonus, kurie padeda verslo konsultantams/verslininkams išanalizuoti kelis scenarijus ir priežastis (atpažinti nesėkmę ir jos priežastis), kad geriau suprastumėte, kas nepavyko arba kas gali nepavykti. Šablonas „Kelionės žemėlapis“ padeda verslininkui suprasti, kokius tolimesnius veiksmus jis turi atlikti, ką turi bandyti atlikti dar kartą, pasimokęs iš savo klaidų.
  • Naudodamiesi popieriaus lapu ir spalvotais pieštukais, atlikite pratimą „Asmeninė vėliava“, kurio tikslas – padėti verslininkams susikurti savo asmeninę vėliavą, atsakant į šešis žemiau pateiktus klausimus. Atsakyti į klausimus galima keliais būdais: verslininkai gali nupiešti nedidelį piešinuką ar simbolį, parašyti žodį arba atsakyti trumpais sakiniais.

-  Kokia yra jūsų didžiausia asmeninė sėkmė? 

-   Ką norėtumėte savyje pakeisti?

-   Kokiu žmogumi labiausiai žavitės?

-   Koks yra jūsų didžiausias talentas?

-  Ką labiausiai vertinate gyvenime?

-   Kokie yra didžiausi sunkumai ir sunkumai dirbant komandoje/arba su savo konsultantu?

Paprašykite kiekvieno verslininko pateikti savo rezultatus ir jais pasidalinti, pabrėžiant, kokie kiekvienos vėliavos aspektai verslininkui/-ei atrodė įdomiausi ir ką jis/-i sužinojo apie save ir grupę.

Konfliktinės situacijos

Naudokitės internete pateikta medžiaga apie šią temą, kurią sudaro tokios potemės: "Keletas faktų apie konfliktą“, „Konfliktų priežastys konsultacinio pobūdžio santykiuose“, „Konflikto pasekmės“, „Konfliktų valdymas ir konfliktų sprendimo etapai,“ „Metodai, skirti konfliktinėms situacijoms įveikti,“ „Įgūdžiai, skirti konfliktinėms situacijoms įveikti bei padėti atpažinti ir naudoti strategijas, skirtas konfliktinėms situacijoms įveikti.“ 

Naudokite „PowerPoint“ pristatymą kalbėdami tema apie konfliktą ir analizuokite šią temą  tiesioginių užsiėmimų metu.

Vesdami tiesioginius užsiėmimus, praktinėms užduotims atlikti naudokite metodą „Spalvos ir jausmai.“ Paprašykite kiekvieno dalyvio emocijas, kurias jis jaučia, išreikšti spalvomis. Dalyviai turi parodyti savo pasirinktą kortelę, kuri paaiškina, ką reiškia pasirinkta spalva. Jei kuris nors dalyvis parodo kortelę su spalva, reiškiančia neigiamą emociją, visi kiti dalyviai turi pasiūlyti teigiamą emociją: jie turi pasiūlyti dalyviui pasirinkti kortelę su spalva, kuri simbolizuoja gerus jausmus.

Kolegų/sėkmės istorijos

Paprašykite dalyvių namuose išanalizuoti teorinę medžiagą ir kolegų istorijas. Skatinkite dalyvių smalsumą, pateikdami sėkmės istorijų pavyzdžius. Naudokitės dviem tikrais kolegų istorijų pavyzdžiais – priemone „Newspaper Peer Stories.“ Tiesioginio susitikimo metu aptarkite, kaip dalyviams sekėsi analizuoti istorijas. Norėdami palaikyti diskusiją, užduokite klausimus: su kokiais iššūkiais dalyviai susidūrė? Kaip jiems sekėsi spręsti problemas?

Naudodamiesi priemone „Sukurti savo istoriją“, kartu su verslo konsultantais/verslininkais sukurkite savo sėkmės istorijas.

Naudojimasis praeities patirtimi siekiant plėtoti verslą

Naudokitės ankstesniais pratimais (pratimu „Kelionės žemėlapis“) ir pateikite verslininkui nurodymus, kaip jam toliau plėtoti savo idėją ir ją įgyvendinti.

Naudokitės priemone „Gyvenimo siužetas“, suteikiančia dalyviams galimybę nupiešti/aprašyti įvairius savo gyvenimo etapus ir svarbius momentus (visada chronologine tvarka). Padėkite verslininkui užbaigti savo „Gyvenimo siužetą“, susijusį su nuosavu verslu arba savo kelionę, susijusią su verslo kūrimu.